Goed mobiel bereik thuis

Alles voor elkaar in je nieuwe nieuwbouwhuis, maar niet kunnen bellen. Het overkomt veel mensen. Providers krijgen veel klachten.

Zeker in deze tijd dat er veel mensen thuiswerken is een goed mobiel bereik essentieel.
Providers, netwerken erkennen het probleem, zij leggen uit dat isolatie de boosdoener is. Nieuwbouwhuizen bevatten vaak veel beton- en staalconstructies en in de ramen wordt zon en warmte coating aangebracht. De radiosignalen van het mobiele telefoonverkeer worden zo gereflecteerd of geabsorbeerd.

Wat kun je doen tegen slechte ontvangst?

Wie binnenshuis ook slecht bereik heeft, heeft wellicht wat aan de volgende tips:

  • Onderzoek aan de hand van de dekkingsstreepjes op de telefoon waar in huis de verbindingen het beste zijn en houd de telefoon dan rechtop. 
  • Kijk of een andere telefoon of een andere provider betere verbindingen oplevert op de plaatsen waar je je telefoon het meest gebruikt. Je kunt dan overwegen over te stappen.
  • Je kan een versterker in je huis te plaatsen. Die pakt het mobiele signaal van buiten op en zet dit door naar binnen. Het gaat dan om een eenvoudig zelf te installeren mini basisstation (femtocell).
    Zie onderstaand product:

 

informatie

De Coiler PS2200 is een nieuw type repeater met ICS techniek. De binnen en buitenantenne zitten in het apparaat. Zet de PS2200 op de vensterbank bij het raam , stekker in het stopcontact en klaar, binnen 1 minuut wordt het 3G en/of 4G signaal in de ruimte perfect. Voor de goede werking moet er bij het raam enig 3G en/of 4G signaal aanwezig zijn. De Coiler PS2200 is een bandselective repeater en versterkt één operator. Bij uw bestelling vermelden voor welke operator (KPN, Vodafone of T-Mobile) uw het apparaat wenst. Wisselt u van provider, dan kan de PS2200 door onze technische dienst worden omgezet. Zie product video:

https://www.youtube.com/watch?v=E1VE8Xrs7S4