Indoor Dekkingsmeting

Bij een indoor dekkingsmeting wordt het signaal van de mobiele operators (KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2) gemeten. Hierbij wordt in kaart gebracht in welke mate het signaal aanwezig is en met welke kwaliteit. Deze meting heeft als doel te bepalen in hoeverre het netwerk van de mobiele operator beschikbaar is om te gebruiken. Het gaat hierbij over het 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE) en daar waar aanwezig 5G netwerken.

Diverse netwerken

De metingen worden vaak uitgevoerd wanneer er slechte dekking is en dit aangetoond moet worden om daarna een voorziening aan te laten leggen in de vorm van een DAS netwerk.
Ook kunnen deze metingen het ijkpunt tijdens de aanbesteding zijn, want een bepaalde capaciteit en dekking wordt daarna eenduidig voorgeschreven. De aanbieders kunnen daardoor een beter toegespitste prijsopgave maken en het resultaat is dat tijdens de aanbesteding weer appels met appels worden vergeleken.

Naast de mobiele operator netwerken (2G, 3G, 4G en 5G) kunnen we ook dekkingsmetingen verrichten voor PGSM en PLTE (Private GSM en Private LTE netwerken) en C2000.

 

Maak gebruik van ons formulier om een Site survey afspraak te maken.