In moderne kantoorpanden kan de mobiele dekking nog wel eens tegenvallen.
Vaak wordt er tijdens het bouwproces onvoldoende aandacht besteed aan dit cruciale punt.

Medewerkers zijn vaak alleen nog via hun mobiel bereikbaar, maar ook bezoekers of gasten willen bereikbaar zijn voor spraak en data ongeacht welke provider of techniek.

Als voorbereiding van een aanbesteding of een omschakeling naar vast mobiel intergratie is het cruciaal om te weten of er voldoende indoor dekking, 2G, 3G, 4G of 5G en capaciteit aanwezig is per netwerk en provider.
Wat ‘voldoende dekking en capaciteit’ is, wordt door verschillende aanbieders verschillend geïnterpreteerd.

Een groot verschil in prijsopgave is het gevolg, zonder dat duidelijk is welke indoor dekking en capaciteit precies het eindresultaat zal zijn.
Met grote kans op teleurstellend mobiel dekking in uw gebouw.

Maar meten is weten.
Een goede aanpak is daarom om vooraf de indoor dekking door ons te laten meten door middel van een site-survey.
De objectieve meting houdt in dat van het 2-, 3- 4- en 5G netwerk van alle providers actief op de Nederlandse markt, de precieze signaalkwaliteit en capaciteit in het gehele pand wordt gemeten. Deze gestructureerde aanpak resulteert in een eenduidig meetrapport.

Dit meetrapport is daarna het ijkpunt tijdens de aanbesteding, want een bepaalde capaciteit en dekking wordt daarna eenduidig voorgeschreven. De aanbieders kunnen daardoor een beter toegespitste prijsopgave maken en het resultaat is dat tijdens de aanbesteding weer appels met appels worden vergeleken.

Wilt u meer weten over deze aanpak? Neem gerust contact met ons op.